Saturday, April 12, 2008

Calatoria

Trenul ma purta agale peste campurile inverzite. Imi luasem o mica traista, lucrurile cele din odaita si am pornit la drum. Pe fereastra, privirea se indrepta spre zarea albastra si puteam sa vad totul atat de repede incat viteza trenului devenea minora fata de repeziciunea ochilor mei. Orice om are nevoie de momentele lui de gandire, de visare, de o trecere rapida peste gandurile sale.
Eram leganat si purtat peste mireasma primaverii, a campurilor care pareau uitate de mult. Lipsa aerului de primavara contrasta cu mizeria ce acoperea iarba. Si aveam nevoie sa ma gandesc la tot, la tot ce a fost cu iubitul meu..Cu ceva timp in urma a fost ziua lui. Desigur, melodia celor de la Sexxy - Este ziua ta.. era melodia ce i-am dedicat-o in anii trecuti, acum avea un nou iubit. Un iubit ce avea sa spulbere totul. Am avut un iubit prea las sa mai fie cu mine, a preferat placerea noului fata de stabilitatea unei relatii. Imi este foarte greu si incerc sa il uit. Pe fereastra, pe geamul prafuit inca il vedeam. Am tras inutil de o relatie ce nu mai isi avea rostul. Vroiam sa plec, dar unde?
Privirea mea se roteste in compartimentul murdar. In fata mea un cuplu, un baiat la vreo 20 de ani, inalt, slabutz, simpatic impreuna cu prietena lui, o fata ce mai ca sarea pe el. Ma uitam la ei acum, imi mutasem privirea spre un alt centru. Ii priveam si ma vedeam pe mine si pe iubitul meu...o lacrima mi s-a prelins pe obraz. Iau telefonul si il privesc, pana nu de mult acest telefonul primea apelurile si mesajele lui. Oricat de mult as fugi, as alerga, nu pot scapa de amintirea lui. Toate cuvintele lui au fost niste minciuni, de fapt asa ii mintea pe toti iubitii lui, cu cuvinte dulci si blande care sagetau pana la inima.
De ce iubirea celor normali e mult mai frumoasa ca iubirea unor doi baieti? Poate pentru ca traim intr-o iluzie, intr-un animalism ce greu poate fi descris de un om vreodata. Cei doi isi exprimau gesturi tandre, inca din privirea lor. Dar parca si eu am trait asta cu iubitul meu. Ce am trait daca nu a fost dragoste?