Sunday, October 26, 2014

Adolescentul gay

Poate ca adolescenta este singura perioada din viata unui om cand traieste cele mai intense senzatii, perceptii. Nu putem constientiza in acel moment, intucat senzatia este o explozie vie in interiorul unui ambalaj plamadit in aceasta lume.
Senzatiile imi dictau pasii adolescentei, iar marimea lor nu putea fi cuantificata.

           Baiatul, care devenise adolescent, era intr-o perpetua cautare de iubire: a cautat-o in religie, a cautat-o in soare, a cautat-o in stele, a ajuns chiar si pe tarmul marii, de munte nu mai zic. Cautarile lui erau necontenite. Perioada adolescentei se caracterizeaza printr-o explozie de hormoni si o serie de schimbari fizice, psihice si emotionale cu caracterpreponderent la baieti de la varsta de 13-14 ani pana spre 18-19 ani. Cu toate ca a cautat doar caldura unui trup, asa cum si religia mentiona ca " Omul nu trebuie sa traiasca singur", viata sexuala cauta un loc principal in aceasta lume trecatoare, efemera. Mai multi autori au caracterizat dragostea lumeasca ca "cea mai puternica atractie". Intrebarea pe care ne-o punem este cat va dura aceasta explozie? Multi spun ca este continua, numai ca ajungem la o saturatie fata de o persoana, astfel se explica multe divorturi in momentul in care intervine "saturatia hormonala", iar acestia incep sa se manifeste fata de persoane straine, asmenea situatii regasim chiar si in momentul producerii unui accident. Daca unul din doi sufera de o boala cumplita, celalalt este tentat sa il paraseasca in majoritatea cazurilor.
Tot ceea ce isi dorea un adolescent gay era sa experimenteze, lumea parea ca o mare de dulciuri care atragea, ca si in Hansel si Gretel, povestile cu care crescuse, insa isi insusise teama pericolului, caci tot ce e frumos pe dinafara ascunde mari rautati ascunde, ilustrate in povestile lui Creanga - Punguta cu doi bani. Totusi omul este un proces perpetuu, un mobil care nu se poate opri, caci acceleratia este puternic apasata.