Friday, February 20, 2009

Terapia iubirii

"De unde ai puterea sa mergi mai departe? De unde iti gasesti taria de a te ridica chiar daca erai in groapa? De unde...de ce iti porti aceasta cruce grea?"
El a raspuns:"Sper ca Dumnezeu sa ma ierte candva pentru pacatele mele..."

Crizele au devenit mai frecvente, socuri, teama, dorinte, amintiri. Pe patul de spital, printre ultimele clipe de agonie, in ore lungi de rascolire, baiatul exclama:"Sunt homosexual...va rog sa ma iertati pentru asta. Stiu ca ceea ce fac este de neiertat, dar nu ma pot schimba. Am iubit chiar si un baiat si am fost cu el timp de 4 ani."
Atat de grea si apasatoare ii fusese crucea, incat pe ultimele clipe baiatul isi destainui sufletul macinat de luni de suferinta. La indemnurile celei mai bune prietene, care plangea langa el, aceasta l-a rugat sa se destainuiasca:"Spune-mi ce te macina? Cateodata iti fixezi privirea pe tavan si nu scoti nici un sunet. Sunt prietena ta de mai bine de 10 ani, te rog ai incredere in mine. Ma doare sa te vad suferind atat...ma doare." Trezindu-se, inima lui simti un locas de caldura din partea poate singurei persoane care ii fusese aproape in tot acest timp:
"-In primul rand iti multumesc! Vreau sa iti multumesc inainte de a-ti spune ca nu sunt om, sunt asemenea monstrilor ce traiesc in locuri sumbre, umbre ale trecutului, ascunzandu-se mereu, dar meriti sa stii adevarul despre mine.
- Nu. E imposibil. Esti un baiat cu suflet de aur, cum sa fii monstru. Poate clipele de agonie prin care treci te fac sa spui asta. Toti avem drame, toti ne luptam in aceasta viata atat de dura."
Dupa momente de tacere, in camera alba a salonului, pe obrazul fetei cazu o lacrima. Nu putea sa creada ca singurul ei prieten era homosexual:"Nu. Tu nu esti asa, te rog, nu se poate asa ceva..."Suferinta din inima ei era evidenta, nascand o imagine ce ar fi induiosat pana si pietrele, iar apa s-ar fi transformat in vin, caci iubirea se simtea in inima ei. Tinea enorm la baiatul intins acum, pe cearsaful alb, poate mai alb ca niciodata. Se ridica de pe scaun si se indrepta spre fereastra, observa ca afara vremea se schimba, era atat de frig, atat de rece. Cel mai bun prieten al ei sa fie asa...incepu sa isi deruleze in minte toate clipele petrecute langa el.
Se vazu stand langa el, ajutandu-l atat de mult:"Tin la tine enorm si tot ce vreau este sa fii fericit". Isi amintea cat de dor i-a fost de el, cat de mult o facea sa rada, cat de mult o ajuta, o descurca la teme. Da, s-au cunoscut in liceu si au ramas prieteni buni chiar si acum, la ani buni dupa terminarea liceului.A dormit cu el in pat, a mancat la masa cu el, si chiar daca ii ascunsese aceasta personalitate, il cunostea suficient de mult incat convingerea ei era ca ceva il deviase de la drumul sau de a avea o familie, de a fi cu o fata.
Ochii baiatului licareau in nuante gri, iar fata nu se putea dezlipi de gandurile cu el. Ii fusese ca un frate, vorbeau in liceu cu orele la telefon. El o suna pentru ca nu avea cu cine sa vorbeasca, iar ea il linistea.
"-Spune-mi de cand ti-ai dat seama ca esti asa?
- Mi-am dat seama cand instinctul sexual isi face aparitia in trup. Cand reactiile din natura, din interior prin viata, cand omul devine sexual. Cam pe la 13-14 ani, dar am zis ca eu nu sunt asa. M-am zbatut in ganduri si am fost virgin pana la terminarea liceului..."

Marturisirile cadeau mai grele ca niste misile aruncate de forte inamice, baiatul ii spusese ca totul a venit din instinct, din firea lui umana. Nu este ceva planificat, asa cum nici ea nu isi planifica sa se uite la un anume baiat, nu isi planifica sa intoarca capul dupa cineva sau nu se gandea amanuntit de ce ii place un baiat. Stia, pur si simplu, asa cum stia ca omul respira, ca pasarile zboara, ca natura este schimbatoare...stia ca fiecare celula a lui tanjea dupa persoane de acelasi sex.
Baiatul ii povesti cat de mult se iubise cu un baiat, un baiat frumos si cuminte, si cat de mult si-a dorit sa isi gaseasca fericirea in bratele lui. Ii povestise ca fusesera impreuna 4 ani, ba inca ii povestise ca se stiau si in realitate. De 2 ori se intalnise pe strada cu ei, dar isi forta mintea sa isi reproduca acele intalniri:"-Era un tip slabut? Cred ca imi amintesc..."
Atmosfera incepea sa devina tensionata, prietena lui mai ca isi pierdea rabdarea, veni langa patul lui si il intreba:"-Ai fost cu vreo fata vreodata?", iar baiatul ii raspunse negativ...Ii prinse mana si ii vorbi bland:"Atunci de unde stii ca esti homosexual? Poate totusi mai ai o sansa, o salvare. Nu iti doresti sa ai o familie? Sa ai copii si sa le daruiesti tot ce nu ai avut tu? Sa stii ca ai lasat pe cineva in urma. Spune-mi ca nu iti doresti asta!? Nu pot accepta asta, vreau sa ma conving eu, ca cea mai buna prietena, sa analizam daca te-ai nascut asa sau ai devenit...daca nu vei putea sa fii cu o fata, atunci voi fi langa tine." Baiatul incepu sa zambeasca, stia ca nu isi putea schimba simtirile, nu isi putea schimba mintea si inima, era ca si cum i-ai fi cerut sa ii schimbi tot sangele, sa il inlocuiesti cu alta persoana, numai pentru a fi un model, doar pentru a intruni cerintele societatii.

Pe culoar, o alta urgenta trecuse spre sala de operatii. Fata se indrepta spre usa salonului spre a vedea despre ce era vorba. Un tanar in jur de 27 ani, avusese un accident de masina si trebuia sa fie operat la cap.Pe salon ramasese iubita lui, care striga disperata un ajutor de la divinitate, si-ar fi dat ea viata numai pentru a nu muri el. Fata inmarmuri, nu mai vazuse asa iubire, atata tarie, parca era ceva rupt din realitate, era puterea iubirii si a dragostei. Se intoarse din nou spre patul in care prietenul ei tocmai ii dezvaluise un adevar dureros.
"-Raspunde-mi sincer la o intrebare. Spui ca ai iubit un baiat 4 ani si ca si el te-a iubit, dar totusi te-a parasit. Nu a putut sa te astepte...Mi-ai povestit atatea clipe minunate traite cu el, incat sunt surprinsa ca el acum nu e langa tine. Asta ar fi trebuit sa va lege chiar mult, spui ca erai langa el cand se certa cu parintii lui. Ca mangaierile lui erau asa blande si ca iti spunea ca niciodata nu va veti desparti. Clipe petrecute cu el la munte, intr-o cabana de la poalele Bucegilor, seri in care ai adormit in bratele lui si ca iti place sa fii protejat. Te simteai in siguranta cu el, ca il asteptai si ca i-ai vrut numai binele. Ai mai spus ca la despartire el nu prea a avut ce sa-ti reproseze, de fapt amandoi ati gresit, insa tu ai iertat si ai iubit... ai rezistat, iar el nu. Daca tu pateai acel accident, el ar fi stat cu tine? Raspunde-mi sincer..."
Baiatul fu zguduit de aceasta intrebare. Inca il iubea, oricate s-ar fi intamplat intre ei 2, chiar a crezut ca vor sta impreuna o viata, atat de mult il iubea, il iubeste si il va iubi. Nu stia ce putea sa ii raspunda, confuz, cu gandul ca il parasise dintr-un motiv, care in mod normal intr-un cuplu str8 nu s-ar fi intamplat. Privindu-l in ochi, fata isi dadu singura raspunsul:"-Iti spun eu ca nu ar fi stat cu tine in asemenea momente. Te-a parasit dupa 4 ani, ce vrei mai mult? Inca un motiv in plus sa imi intareasca convingerea ca o fata te poate iubi mai mult ca un baiat. O fata va sta cu tine o viata, asa cum ti iti doresti, ai nevoie de o fata care sa fie langa tine o viata, sa iti faca mancare, sa te spele, sa te calce. Esti un baiat atragator, si sunt sigura ca multe fete te-ar vrea. Nu asta iti doresti tu cu adevarat? Sa iubesti si sa fii iubit? Unde e el acum? Vezi si tu bine... degeaba imi povestesti de cate clipe frumoase ati trait in 4 ani. Ele nu valoreaza nimic acum, o fata iti poate oferi stabilitatea, dependenta dupa care tu tanjesti"
Aceste vorbe ii atinsesera inima baiatului, si lacrimile incepura sa ii curga pe fata, il durea enorm acest adevar, aceasta certitudine pe care si el o gandise pana nu demult. Nu isi explica nici el ... de ce? de ce? de ce?...daca avusesera atatea clipe frumoase, de ce s-au oprit, parca printr-o cruzime a sortii. De ce s-au oprit, si el inca traieste. E inuman, ar fi vrut sa le traiasca pana la sfarsitul vietii. Prietena lui cea mai buna incerca sa il convinga de un adevar:"-Nici nu ai idee cat m-ai intristat... ma doare pentru tine inima si sufletul. Hai sa incercam cu un psiholog bun. Vreau eu sa ma conving de adevar. Tu nu vrei sa il stii? Si incerc sa te ajut, desi ma simt atat de neputincioasa. Stii? Oamenii imi lasa povara secretelor lor, si eu le port in inima mea, si traiesc durerea cu ei...dar atat de neputincioasa ma simt...tocmai tu ? de ce tocmai tu?"

Fata izbucni in plans si isi puse capul pe pieptului baiatului:"-Nu as putea sa-ti multumesc toata viata, pentru faptul ca ai fost alaturi de mine in toti acesti ani. Si ma doare ca te-am intristat. Poate era mai bine sa nu iti spun. Insa, intelege, mi-e teama ca daca eu mor, am vrut macar ca cineva care m-a cunoscut sa stie cum am fost in realitate. Ca in cazul mortii, sa nu se spuna ca nu se stie de ce...am vrut atat de mult sa stii tu... adevarul"
"-Nu vreau sa mori, orice s-ar intampla. Fa asta pentru mine, tin la tine. Si daca esti homosexual, te accept asa cum esti, dar vreau, vreau din toata inima sa fii fericit. Pentru ca ma doare ca nu esti fericit. Ai un suflet asa bun, esti un baiat sensibil, bland, calm...uite ce ti-au adus colegii si cat vor te faci bine...tu vezi toate astea?"
"-Da le vad si eu. Si cu toate acestea, ii cer iertare lui Dumnezeu pentru neputinta mea, ca iubesc baietii, ca am aceasta atractie pentru ei. Si nu inteleg de ce m-a ajutat in continuare. De ce face asta pentru mine?"
"-Pentru ca indiferent cum esti, ai un suflet bun si de asta te ajuta!!!Eu nu sunt in masura sa te judec, aceasta o poate face numai Dumnezeu."
"-Faci asta pentru ca ma cunosti de aproape o viata. Sunt 10 ani petrecuti impreuna. Sunt sigur ca daca nu ma cunosteai, simteai acelasi dezgust ca pentru cei homosexuali. Este atat de grea aceasta povara pe inima mea."
Fata, isi mai opri lacrimile si ii mangaie chipul prietenului ei cel mai bun:
"-Am facut salata de pui asa cum iti place tie. Cum te faci bine, te astept pe la mine si voi mai face. Mi-e asa de dor sa mancam amandoi."
"-Nu stiu daca voi mai putea da ochii cu mama ta, acum ca ti-am spus adevarul. Voi incerca sa vin."

Trecusera cateva ore de cand marturisirile, amintirile cadeau in acel salon alb-gri. Pana si vantul de afara ii anunta pe cei 2 ca indiferent de orice, timpul merge inainte, viata merge inainte cu bune si rele, dimineata va veni mereu, invatam sa traim cu suferinte ce ne-au marcat inimile, invatam sa cautam iubirea mai departe, invatam sa speram ca vom fi si noi fericiti. In fond suntem tot oameni, chiar daca iubim persoane de acelasi sex...chiar daca nu vom face copii sau nu vom avea o familie niciodata.
Prietena isi anunta plecarea, desi nu avea idee cum va dormi in acea noapte. Cate ganduri ii vor trece, i se vor perinda in fata ochilor. Viata i se parea atat de dura, ar fi vrut ca totul sa fie un cosmar, sa zica ca totul a fost doar un urat vis, si maine totul va fi bine. Dar nu este asa, era constienta ca marturisirile auzite erau poate mai certe decat dimineata ce urma. Viata i se parea acum atat de cruda, foarte cruda. Saruta fruntea baiatului langa care statuse de la 14 ani, langa care rasese, langa care se intristase.
"-As fi vrut sa imi spui mai demult adevarul. Dar iti multumesc pentru increderea pe care o ai in mine. Nici nu imi pot imagina prin ce ai trecut si prin ce treci. Tin la tine si durerea pe care o resimt este de nedescris!"
"-Acum inima mea a simtit nevoia sa iti spuna...in ultimele mele clipe. Inca o data iti multumesc pentru ca ai stat langa mine in toti acesti ani."

Usa salonului usor traintita anunta plecarea prietenei, inca o noapte de trecut pentru baiatul sensibil, dar adormi cu speranta intr-o lume mai buna. Si el isi dorea ca totul sa fie un vis urat, si dimineata sa il vada pe iubitul lui langa el:
"-Sunt aici iubitule. Nu te voi parasi niciodata. Te iubesc..."


P.S.: Dedic acest post prietenei mele cele mai bune, care s-a intristat atat de mult la aflarea vestii ca sunt homosexual. A fost, poate, saptamana cea mai zbuciumata din viata mea, in care mai ca am vazut moartea cu ochii. Cea mai grea saptamana resimtita de cand sunt pe acest pamant.

8 comments:

Anonymous said...

Nu iti doresti sa ai o familie? -> Familia incepe de la 2 persoane in sus. Nu trebuie neaparat 3++.

o fata te poate iubi mai mult ca un baiat -> tampenii

Totusi ma bucur ca te-ai destainuit cuiva.

Anonymous said...

o fata te poate iubi mai mult ca un baiat ->
Poate prietena ta te place si d-aia nu e prea obiectiva..

Anonymous said...

vrea sa ti spun ca si eu sunt gay si am 24 de ani si din fericire nu am avut prieten pentru ca si acuma lupt impotriva acestor ganduri si intr -un adevar a fi gay probabil e printre cele mai grele poveri de purtat ,iubesc si eu pe un baiat dar el nu e gay ,si incerc din toata puterea sa nu ma las purtat de aceste ganduri .
Deacea aprecieaz ceea ce ai facut si crede ma te inteleg cel mai bine pentru ca nu e usor sa lupti cu asa ceva ,dar voi lupta si daca nu am sa fiu fericit toata viata dar nu vreau sa traiesc asa. iti multumesc petru ce ai spus si intr un adevar ai o prietena de apreciat. angyal_tomas@yahoo.com

Anonymous said...

da aveti dreptate e grea povara asta sa fi gay, o stiu pe pielea mea , as da orice sa ma pot schimba dar nu pot lupta inpotriva morilor de vant. iubesc si eu un baiat de aproape 1 an dar mie frica ca va veni si despartirea nu stiu cum o sa trec peste asta .

lost28 said...

Eh nu te gandi la prostii, deoarece nu ma place din punct de vedere fizic :)..insa oare are dreptate?

lost28 said...

Sper sa nu te desparti niciodata de el!

Mary Ann Bill said...

Vreau să împărtășesc mărturia mea și fericirea mea cu voi toți pe acest site, anul trecut, soțul meu mi-a lăsat o altă femeie în locul său de muncă și mi-a abandonat pe mine și pe 2 copii, totul a fost atât de greu pentru mine pentru că îl iubesc atât de mult, așa că am văzut mărturiile lui Great Mutaba că el a ajutat doamnele să-i ajungă soțul înapoi, așa că l-am contactat și el ma ajutat să arunc o vrajă de iubire întoarcere pentru soțul meu și în 2 zile soțul meu a lăsat cealaltă femeie și sa întors la cu atât de multă iubire și îngrijire. nu voi uita niciodată acest ajutor pe care mi-a dat-o Marele Mutaba pentru mine și pentru copiii mei.if sunteți aici aveți nevoie de ajutor pentru a vă aduce iubit înapoi puteți să-l contactați prin acest e-mail;greatmutaba@gmail.com sunt mândru să fiu în mărturia sa. ....

Home Renovation Lawton said...

Very creeative post